Genom att fortsätta använda sajten godkänner du att vi använder oss av cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer i vår integritetspolicy.

VI ÄR FOOD BROS

Food Bros - ett familjeföretag

Det började en midsommarafton, året var 2018. Vi satt och samtalade med vår vän Olof,  KRAV-ivrande storbonde på Den gröna fabriken i Vellinge. Olof satt inne på ett stort lager färsk vitlök – lite för stort faktiskt. Vad gör man med kopiösa mängder små, vita knölar?

”Vi gör dem svarta”, kläckte någon ur sig.

För vi visste att det fanns en mystisk smaksättare som kallades för ”black garlic”, och nästkommande dagar nördade vi ner oss i processen för att tillverka just sådan.

Sagt och gjort! Vi köpte ett par små maskiner från Asien och började experimentera. Slutresultatet varierande i kvalitet, men folk blev ändå nyfikna och ville prova. Olof sålde experimenten på Bondens marknad i Malmö under hösten. Det fanns ett uppenbart intresse.

I mars 2019 startade vi ett aktiebolag, beställde en större fermenteringsmaskin och byggde produktionslokal. Vänner och familj hjälpte till med förpackningsdesign, loggor, packning, produktion och annat som hör till.

Ett litet företag hade sett dagens ljus. Vi kallar oss för Food Bros.

Om Björn

Björn är den gastronomiskt kreativa delen i duon Food Bros. Han har arbetat som kock i hela sitt liv, de senaste 10 åren som kökschef i Köpenhamn. Med en genuin kärlek till mat och råvaror arbetar han nu som Färskvaruspecialist på Färskvaruhallen Syd utanför Malmö. Intresset för mat har han med sig sen barnsben med en mamma, morfar och farmor som skapat smakminnen vid grytorna.

Om Micke

Micke är entreprenören, fixaren och den tekniskt kunnige halvan av Food Bros. En sann mångsysslare som behärskar allt från byggteknik, maskiner, elektronik och murning till matlagning. Han arbetar nu framgångsrikt med asfalt, logistiklösningar och entreprenad. Matlagningsmässigt utmärker sig Micke vid en av sina absolut käraste ägodelar: grillen.

Vår vision

Vi vill erbjuda våra kunder en fantastisk, 100% vegansk och naturlig smakgivare – baserad på ekologisk råvara, odlad och producerad i Sverige.

VÅRA LEVERANTÖRER

Vi samarbetar tätt med vår leverantör Den gröna fabriken, ett familjeföretag i Vellinge, som odlar all vår vitlök. Deras odling är KRAV-certifierad och vi är med längs hela resan – från sortval till skörd.

has been added to the cart. View Cart