Genom att fortsätta använda sajten godkänner du att vi använder oss av cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer i vår integritetspolicy.

EKOLOGISK RÅVARA

Bara den bästa vitlöken

För att göra den bästa svarta vitlöken krävs den bästa vita vitlöken. Vi samarbetar med Den gröna fabriken i Vellinge som odlar all vår råvara, ekologiskt och KRAV-certifierat.

Utvalda sorter planteras

Det är en hyggligt lång resa innan vitlöken kan bli till svart vitlök. I november planterar Olof och Elin på Den gröna fabriken alla vitlöksklyftor. De sätts i mark som redan innan planteringen förberetts under året med en klöverrik gröngödsling. I januari/februari brukar de dyka upp ur jorden. Sen måste de växa till sig.

Skörd i juli

Redan i maj/juni brukar Olof och Elin sälja lite av sin vitlök som färsk – en utsökt primör! Men för att vitlöken ska bli bra svart vitlök behöver den vara fullväxt och sedan torkas. I juli brukar det bli skördedags på fabriken.

I augusti börjar vår resa

När vitlöken har torkat färdigt, först i solen på fältet och sedan svalt och luftigt inomhus så hämtar vi de finaste lökarna ur skörden, och den svarta processen kan börja!

has been added to the cart. View Cart